Škola informuje

21. 11. 2022

16. ročník soutěže „Mistr slov“, městské kolo, 16.11. 2022

Rétorická soutěž Mistr slov je zpět na ZŠ ZM

Ve středu 16. listopadu se na naší škole po dvouleté covidové pauze konal 16. ročník tradiční rétorické soutěže Mistr slov. Soutěž určená především pro žáky 2. stupně spočívá v interpretaci vlastního prozaického textu na libovolné téma napříč slohovými útvary a žánry, který by neměl přesáhnout délku dvou minut.

Mezi soutěžícími se sešli žáci hned sedmi pardubických základních škol – Bratranců Veverkových, Dubina, Staňkova, Studánka, Polabiny I a Polabiny III, samozřejmě nechyběli ani domácí. Odborná porota tvořená zástupci Českého rozhlasu Pardubice (Drahomíra Bačkorová), Východočeského divadla (Petr Dohnal) a Magistrátu města Pardubic (Jakub Rychtecký a Alexandra Tušlová) měla rozhodně z čeho vybírat a zároveň neměla snadnou práci. Hodnotil se celkový projev – tedy nejen nápaditost a originalita příspěvku, ale také práce s hlasem, výslovnost či kontakt s publikem.

Po náročném, ale pozitivní atmosférou nabitém odpoledni získaly nakonec ve svých kategoriích nejvyšší ocenění Eliška Ceralová (ZŠ Závodu míru), Zuzana Laurinová (ZŠ Staňkova) a Adéla Vacková (ZŠ Polabiny I). Oceněným gratulujeme a všem soutěžícím i jejich pedagogům děkujeme za účast a výjimečně strávené předsváteční odpoledne.

Těšíme se na viděnou v příštím roce!

Odkaz na galerii zde