Škola informuje

19. 11. 2021

Informace k plošnému testování žáků

Testování bude probíhat v kmenových třídách žáků samoodběrem antigenními testy z kraje nosu. O to, aby byl průběh testování co nejhladší, se postarají naši pedagogičtí zaměstnanci.

Začátek bude vždy od 7.45 hodin ve třídě. Testování nepodstupují žáci a zaměstnanci, kteří doloží, že jsou očkovaní (14 dnů po plně dokončeném očkování) nebo doloží, že prodělali onemocnění covid-19 (po dobu 180 dní od prvního pozitivního testu na covid-19), případně žák, který doloží negativní výsledek testu provedeného v odběrovém místě (ne starší 24 hodin pro antigenní test a 72 hodin pro PCR test).

Ve společných prostorech školy i nadále nosí žáci i zaměstnanci ochranný prostředek dýchacích cest. Ve třídě při výuce již ochranný prostředek mít nemusí.

Pokud se žák (zaměstnanec) screeningovému testování nepodrobí, bude se moci prezenční výuky účastnit, ale za speciálních podmínek “pro netestované” nastavených mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví (použití ochrany dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole, zaměstnanci jsou povinni nosit v tomto případě ochranu dýchacích cest i ve venkovním prostoru). Výjimky z povinnosti jsou stejné jako při zářijovém testování (např. zdravotní důvody potvrzené lékařem, při činnosti jejíž charakter to neumožňuje).

Děkujeme Vám za spolupráci.

S pozdravem

Mgr. Bc. Jarmila Staňková, ředitelka školy